Want wat ook een ander zegt, er is kaas genoeg

zondag 16 maart 2008

Dekselse Diederik en Ding#14


Diederik steelt erwten. Illustratie van Jeanne Willis

De jonge muizen hebben er een held bij! Het is 'Dekselse Diederik' uit het prentenboek van Tony Ross. Diederik is een brutale muis die een heel mensenhuishouden in de war schopt. Wat de mensen ook doen; muizenvallen, een kat of een uil, Diederik is alles en iedereen te slim af.
De jongensmuizen zijn erg onder de indruk en de meisjes zijn abrupt over hun egelbevlieging heen. Ze zijn zelfs op internet plaatjes van Diederik gaan zoeken om in hun holletje op te hangen. Dat scheelde mij weer werk!

De commune heeft dit weekend ook nog gemeebood. Dat was een onvergetelijke ervaring! Snel typen en chaotische communicatie, dat gaan we vaker doen toch?

5 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Ja, literatuur kan vanalles teweeg brengen. Gelukkig is het nu weer pais & vree onder de jonge muizen. Welk boek ga je ze nu voorlezen?
Groet van schrvrdzs

schrijverdezes zei

Ik kreeg een waarschuwing dat de plug-in een ongeldige bewerking had ondergaan o.i.d., en meeboo doet het niet meer. Tijd om thee te zetten.
Dag, schrvrdzs

muizenoor zei

Ha Schrijver,
Ik ga de j.m. 'Otje' voorlezen, dat vinden ze vast leuk, al zijn de hoofdstukken misschien wat lang.
Jammer van die instabiele plug-in, verder ging het leuk!
Groet, Anna

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Als de bibliobus morgen aan de dijk komt zijn er weer wat boeken voor jullie bij: Amoz Oz voor jou en een paar boeken van Janosch voor de j.m. Dan heb je alvast wat voor als 'Otje' uit is, want ik vermoed dat de j.m. inmiddels geen dag meer zonder voorlezen kunnen.
Veel leesplezier toegewenst, schrvrdzs

muizenoor zei

Ha Schrijver,
De j.m. vinden voorlezen geweldig en het is ook nog reuze gezellig met dat regenachtige weer.
Fijn dat je boeken stuurt, dan hebben we wat op voorraad!
Dank je wel! Anna