Want wat ook een ander zegt, er is kaas genoeg

vrijdag 4 april 2008

Koel Ding (2.0) #17


Houd je van voedsel? Ben je een liefhebber van kaas? Houd je ervan om al snuffelend in een koelkast op hartige taart te stuiten? Dan zal je RefrigeratorThing (ook in een Nederlandse versie) geweldig vinden! Deze website stelt je in staat om je eigen koelkast in kaart te brengen, te catalogiseren en ook om andere muizen te vinden die een vergelijkbare koelkastinhoud en een vergelijkbare smaak hebben als jij. Zoek het produkt aan de hand van het etiket en voeg ‘m toe aan je virtuele koelkast. Daarna kun je er verhaaltjes over lezen van muizen die jouw produkt ook bezitten en via hun koelkast kun je weer op nieuwe boodschappen komen. En als je een flink aantal van je produkten hebt gekoppeld aan RefrigeratorThing, kun je ze bijvoorbeeld weergeven op je eigen weblog.

Het zijn niet alleen muizen die hun produkten op deze manier vindbaar maken, ook ratten ontdekken de mogelijkheden. Kleine communes koppelen hun koelkastinhoud aan RefrigeratorThing. En via de RT- widget is het mogelijk om via de blogs aanbevelingen te laten zien. RefrigeratorThing is al vele samenwerkingen aangegaan met communes, waarbij Nederland goed van zich doet spreken. Zo kun je vrijwel al je Nederlandse zuivelprodukten terugvinden dankzij een koppeling met de collectie van de Koninklijke Koelhuizen.

Kortom, tijd om je produkten eindelijk eens in een catalogus onder te brengen en met meer dan 250.000 leden en meer dan 18 produkten moet dat heel goed mogelijk zijn.

Wat gaan we doen:

Ga naar de Nederlanse versie van RefrigeratorThing en maak een persoonlijke account aan. Voeg tenminste 10 produkten toe aan je koelkast.
Maak een boodschappenlijstje waarbij je ook een link legt naar jouw virtuele koelkast. Hoe populair zijn jouw produkten? Werd er over gediscussieerd?
Heb je geen koelkast? Geen nood. Snuffel dan rond in het vuilnis en bekijk produkten, etiketten, uiterste houdbaarheidsdata en nog meer wat je opvalt aan deze echte voedselclub.

Rubrieken: Koelkast online, Communes

#17 Bekijk een koelkast naar keuze

8 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Wat een prachtige posting! Geniaal! Ik ga gniffelend mijn bed in.
Groet van schrvrdzs
p.s. Dat moet wel een paar uurtjes gekost hebben.
Het woord juicht mee: kcjujlyb!

muizenoor zei

Ha Schrijver,
Heel de commune heeft meegedacht over dit nieuwe 2.0 gereedschap en de j.m. hebben de plaatjes erbij gezocht. Vele muizenpootjes maken licht werk!
Fijn dat je er nu al iets aan hebt!
Groet, Anna

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Vroeger wou ik ook in een commune. Had ik het maar gedaan.
Groet van schvrdzs

muizenoor zei

Ha Schrijver,
Maar van rustig lezen komt hier niets terecht, en je bent steeds door je kaas heen!
Groet, Anna

Unknown zei

Hahaha, een mooie variant heeft u ontdekt, muizenoor :-)

Rob Coers zei

Ik kon een brede grijns niet onderdrukken :-)

Unknown zei

Ha Anna
Wat is dit weer fantastisch. Heb je al gezien dat je met al je prachtige verhalen uitgekozen bent tot Blogger van de week? Van harte ondersteun ik de keuze van Rob en Edwin. Iedere keer weer is het feest als er een nieuwe posting van je staat!
Hartelijk gefeliciteerd. Wat denk je, zouden de j.m. een extra stukje kaas verdienen?

roosstad zei

Ha Anna,
Gefeliciteerd en ga zo door . het is iedere keer weer leuk om je verhalen te lezen. Groetjes van Stadroos.