Want wat ook een ander zegt, er is kaas genoeg

vrijdag 8 februari 2008

Rattig Nieuwjaar! (Chinees ding)

Feestje bij verre familie!




"Mensen die onder dit sterrenbeeld worden geboren, zouden onder meer charmant, diplomatiek, ondernemend, ambitieus en welbespraakt zijn. Maar ook huichelachtig gedrag en lafheid zouden kenmerken zijn".

Benieuwd of dit ook voor muizen geldt...

9 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Dag Anna, Het positieve deel lijkt mij ook voor jouw soort te kloppen, het negatieve zeker niet! Ergens in de evolutie zijn rat en muis op dit punt uiteen gegroeid. Wel weer een heel leuk bericht trouwens! Wat betreft die randjes: ik heb ze zelf ook, maar ze vielen me niet op. Zag je die foto op het blog van 'Boekje'? Misschien iets voor een familie-uitstapje? Of gaan jullie nooit zo ver?

muizenoor zei

Hoi SchrijverD,
Dank je wel hoor!
De rat zag er toch wel aardig uit, vandaar dat hij op het blog mocht.
Wat een hoop kaas op die deuren!
Komen die mensen ook langs de tuin van de buren? Dan valt er misschien een kaas af, en hoeven wij niet op reis, een muis blijft liever in de buurt.

schrijverdezes zei

Ha Anna, Zo te zien had je weer nachtdienst. Nog iets voorgevallen? Ik weet niet of die mensen met deuren ook langs de tuin van de buren komen; misschien weet 'Boekje' hun route? Is het een bostuin waarin je woont, als bosmuis zijnde? Moet haast wel. Of ben je een beetje vervreemd geraakt van je oorsprong? Komt vaker voor in deze verwarrende tijden. Niet elke rat is slecht denk ik en misschien is ook niet elke muis goed? Maar ja wat goed & kwaad is, is ook weer niet altijd duidelijk. Misschien moeten wij naar de filosofiecursus van collega-blogger 'bertusbout' om hier meer over te leren. Alleen: laat hij muizen toe? Zo niet, dan wil ik ook niet! Met groet van schrijverdezes

muizenoor zei

Hoi!
Ja, maar ik wilde er op tijd uit, dus een beetje gesmokkeld, en ja, een oud appeltje gevonden!
Onze tuin is een boomgaard, achter een groot huis. Er staat een schuurtje, een kolenhok en er is een vijver en veel struiken rondom.
Vanmiddag met de hele commune in het zonnetje onder de kersenboom gezeten.
De meeste bosmuizen weten wel van goed en kwaad. Ze ruiken het of voelen het aan hun nekharen. En soms stoten ze vreselijk hun neus.
Ben net op het blog van Bertus geweest maar wat een trieste boom.
Misschien wordt er ook maar 1 deelnemer tot de cursus toegelaten.
Nu ga ik even bovenaan de dijk kijken, daar staat een muis op wacht voor de deurkaas. Ik denk dat hij in slaap gevallen is.

schrijverdezes zei

Anna! Veel dank voor je bericht. Dat huis en die tuin lijken mij zeer aangenaam. Maar wat is een deurkaas? En over welke dijk heb je het? Bertus is mijn baas. Tot spoedig, schrijverdezes

schrijverdezes zei

Anna! Ik zat te eten en opeens dacht ik te weten wat deurkaas is: zo'n ding dat op het blog van 'Boekje' staat en dat voor muizen dus wel interessant is. Had jullie commune info dat er zo'n deurkaas (of kaasdeur?) over de dijk zou komen? En welke dijk is dat dan? Met groet van een nieuwsgierige schrijverdezes

muizenoor zei

Schrijver! Ook leuk dat jij er weer bent! Een deurkaas is een kaas van die foto bij Boekje. Als je vanuit de tuin de trap op gaat kom je op de dijk en de muis die op de uitkijk stond was inderdaad in slaap gevallen. Wat een pech.
In de commune mag niemand de baas spelen, we bijten 'm in z'n staart.
Weet degene die denk de baas te zijn dat jij SchrijverD. bent?
Heb je ook een tuin met muizen?

schrijverdezes zei

Dag Anna, is dat 'ook leuk dat jij er weer bent' wellicht ironisch bedoeld? Zeg het maar hoor, ik kan er tegen. Ik heb vast wel muizen in de tuin, maar ik zie ze nooit. Vroeger wel, toen zat er een commune in mijn compostbak. Later zaten daar ratten, toen padden en nu niks meer geloof ik. Ik denk niet dat mijn baas mij heeft getraceerd, daar heeft hij het vast te druk voor. Des te beter. Tot later, schrijverdezes

muizenoor zei

Niet ironisch hoor, maar gewoon vrolijk verrast.
Vorig jaar zat er hier een nestje koolmezen in de kliko, en er wonen ook padden en salamanders in de vijver, maar deze nog niet gespot.
Het was een fijne dag...
Ja, tot later!