Want wat ook een ander zegt, er is kaas genoeg

woensdag 17 december 2008

Dag bibliobus!


Ha Schrijver,

Het is meer dan erg. Gisteren was ik met de j.m. in de bus en de chauffeur zei dat het de laatste keer was dat de bibliobus aan de dijk stond. Ik wist niet wat ik hoorde en de j.m. keken in elkaars oren of het echt waar was. En dat was het. De chauffeur kreeg een heleboel kadootjes van de mensen en kinderen brachten tekeningen mee. Er was een oude mevrouw die ging huilen, toen gingen er kinderen huilen en daarna de j.m.. We mochten niet meer uitzoeken maar gelukkig had de chauffeur een stapel afgeschreven boeken voor de commune: 'Kikker' boeken, een dierenverhaal met Pluk, muizenboeken en Latijnse dierenfabels voor de o.m.. Dat is fijn, maar niet hetzelfde als de bus. De j.m. zijn ontroostbaar. Nadat ze de bus hadden uitgezwaaid zijn ze met z'n allen onder een dikke deken in het loungebed gekropen. Ze willen niet eten en geen voorlezen. De o.m. zitten beteuterd op hun bankje onder de o.k. naar de vijver te staren. Ik heb een grote pot muntthee gezet en crackers met brnbslcmks gemaakt. Zometeen ga ik soep met troostkruiden koken maar omdat ik de groenten alleen moet uitgraven hoop ik maar dat er genoeg tijd overblijft om in het blog te schrijven.

Groet, Anna en de verdrietige commune idtvdb.

7 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Het is meer dan erg, je zegt het precies zoals het is. Ik dacht dat de chauffeur het jullie al wel eerder verteld zou hebben, maar blijkbaar wilde hij het plezier dat jullie altijd van de bus en de boeken hadden niet bederven en dat was misschien wel zo verstandig. Maar zo kwam de klap gisteren wel erg hard aan. Ik wou dat ik jullie kon helpen maar ik kan ook geen bus tevoorschijn toveren. Voor de chauffeur is het ook erg, want die is zijn leuke werk kwijt. Wat een treurigheid en wat erg dat dat zomaar kan. Je zult vast wel weer ergens boeken kunnen vinden, maar zo leuk als het met de bus was wordt het nooit meer.
Ik stuur nog wel wat extra bonbons en kaas, want wie treurig is moet in elk geval goed eten anders wordt hij nog treuriger. En verder moet je maar veel warme thee drinken en over een paar dagen eens nadenken over een plan om toch aan boeken te komen. maar eerst maar eens uithuilen.
Meelevende groet, schrvrdzs

muizenoor zei

Ha Schrijver,
Nu moet ik huilen, misschien komt het door de prei die ik net uitgegraven heb. Ik denk ook steeds aan de chauffeur en dat hij het zo fijn vindt om met de bibliobus rond te rijden. Weet je wat hij zei toen niemand luisterde? Hij zei dat hij de commune graag weer blij wil maken, maar dat klinkt al even raadselachtig als een kaashapje met mosterdroom.
Fijn dat je veel bonbons, kaas en tips bij treurigheid stuurt, ik ga snel verse thee zetten.
Groet, Anna

Aagje M zei

Hoi Anna,

Ik vind het ook heel erg voor iedereen. De j.m. verheugden zich iedere keer weer op de bus. De mensen van de bus moeten ander werk zoeken. Het wordt volgens mij een stuk minder leuk langs de dijk. Ik stuur als troost maar een flesje gluhwein.

Groet,
Aagje M (motes)

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Ha Anna,
Ik zou de commune ook graag weer blij maken, maar een plan heb ik niet, zelfs geen plannetje. We moeten maar afwachten wat de chauffeur bedoelde... Het geeft in elk geval weer een beetje hoop.
Zijn de j.m. al onder de deken uitgekomen? Ik hoop dat het loungebed niet is doorgezakt?
Groe, schrvrdzs

Henk zei

Wat een triest bericht.

Uil pakte de ketel uit de kast.
'Vanavond ga ik tranenthee zetten,' zei hij.
Hij zette de ketel op zijn schoot.
'Zo,' zei Uil, 'ik ga beginnen.'
'Stoelen met kapotte poten,' zei Uil.
Zijn ogen werden al een beetje nat...


Uit Bij Uil thuis / Arnold Lobel. En nu ook in het boek "Muizensoep (sorry!) en tranenthee" van dezelfde auteur.

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Ik bedoelde maar 1x Ha Anna, maar het werden er 2 en nu al 4.
Groet, schrvrdzs

muizenoor zei

Ha allemaal,
De j.m. zijn inmiddels weer uit bed, ze gingen zich vervelen en wisten niet meer waar ze hun staart moesten laten.
Ik wil Aagje bedanken voor de troostwijn, Henk voor het trieste stukje tekst en Schrijverdezes voor 4x 'Ha Anna' en haar altijd fijne en inderdaad meelevende reakties. Het loungebed heeft het gehouden!
Groet, Anna en de commune idtvdb

'Al gauw was de ketel vol tranen-water. 'Ziezo,' zei Uil. 'Dat is dat!''