Want wat ook een ander zegt, er is kaas genoeg

dinsdag 14 oktober 2008

Aviodroom

Zondag plaatste onze blogvriendin Schrijverdezes een stuk op haar blog over Joost Conijn die zelf een vliegtuig bouwde van gebruikte materialen. Schrijverdezes vermoedde dat zo'n vliegtuig misschien wel iets voor de j.m. zou zijn en het is bijna onnodig te vertellen hoe de j.m. daarop reageerden. Zelfs de onvindbare 'Vliegtuig' film maakte het enthousiasme er niet minder om. Om drie uur kwam de bibliobus, om kwart over drie renden de j.m. de dijk af met het 'Vliegen doe je zo' boek en een poosje later gebeurde dit:



Het vliegtuig is inmiddels veilig geland. De j.m. hadden ook wel oren naar een nachtvlucht maar Gilze-Rijen heeft gemaild dat dat zo niet werkt.


foto's: j.m.

24 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Anna!!! j.m.!!!
Ongelooflijk!!! En dat in één dag!!! Ik kan mijn ogen niet geloven. Morgen kijk ik nog eens.
Groet van een bevlogen schvrdzs

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Nee, het was toch echt geen aviodroom, maar een aviorealiteit! Ik ben erg onder de indruk. Hoe hebben die j.m dat zó snel en zó mooi voor elkaar weten te krijgen? Het is echt een wonder. Alles is even mooi: het model, de letters op de zijkant, de stoere blik van de piloot. En waar komt opeens zo'n prachtig vliegeniersmutsje vandaan? En het grootste wonder is nog wel dat het vliegtuig echt kan vliegen.
Kortom: een prestatie van het hoogste niveau! Jammer dat Joost Conijn dit niet kan zien.
Ik stuur meteen een groot stuk prkmnks. Vliegen maakt hongerig heb ik wel eens gelezen.
Groet van schrvrdzs

muizenoor zei

Ha Schrijver,
De j.m. glimmen van trots bij het horen van zoveel lovende woorden en ja, wat zou Joost Conijn ervan vinden? Het vliegtuig van de j.m. is net als zijn vliegtuig gemaakt van gebruikte spullen, maar dan uit het o.p. en rommel uit de schuur. Leuk dat je het mutsje mooi vindt, dat heb ik gemaakt! Zet zo'n mutsje op en je gaat vanzelf stoer kijken. Bovendien kan een echte vliegenier niet zonder en de oudere muizen waren bang dat de j.m. kou zouden vatten.
Fijn dat de prkmks onderweg is, ik weet zeker dat de j.m. er wel raad mee weten...
VLVG, Anna en de j.m.

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Dat dacht ik al, dat jij het mutsje gemaakt had. De manier waarop het rond de oren past deed me denken aan de staartopening bij de judopakjes, net zo ingenieus.
Ik wees vandaag iemand die de film van Conijn ook gezien heeft op je 'posting' en die vond het vliegtuig van de j.m. ook prachtig.
Van de foto zou een kaart gemaakt moeten worden vind ik.
De kaas arriveert hopelijk morgen. Dik verdiend!
Groet van schrvrdzs

Aagje M zei

Hoi Anna,

Geweldig hoor dat vliegtuig voor de j.m. DIe maken toch wat mee. Eerst een ballonvaart, met mooi uitzicht op de bovenste plank en nu weer een vliegtuig. Hebben ze er weer net zo van genoten, kan me niet voorstellen dat dat niet zo is.

Groet, Aagje M

p.s. dat verdient een lekker flesje om samen met de kaas lekker van te smullen. Deze keer stuur ik een Drooie rooie.

schrijverdezes zei

Aagje, ik kan het niet laten dit te vragen: je hebt toch wel begrepen dat de j.m. het vliegtuig zelf hebben gemaakt? Dat maakt het allemaal nog mooier!
Groet van schrvrdzs

Aagje M zei

Ja schvrdzs,

Dat had ik wel begrepen hoor. Ik had eigenlijk willen zeggen; van/voor de j.m. Maar ja, 't was al weer laat en ik kwam net thuis van een vergadering.

Groet,
Aagje M

Mijn vrfctwrd slaat nu echt nergens op vind ik: iwxojxsj

80+ zei

Dag Anna, Anna Loog, Muizenoor(doorhalen wat niet van toepassing is; of is het misschien gewoon een drieëenheid?).
Schrijverdezes, die mij een paar maanden geleden suggereerde met een eigen weblog te beginnen, nu een trouw bezoekster van mijn blog is en me sindsdien van een afstand blijft adviseren en indien nodig corrigeren, Schrijverdezes dus, raadde me aan eens op jouw blog te gaan kijken. En ik zit perplex. Ik ontdekte zoveel articiteit en esprit, dat ik -zo ik die zou dragen- mijn petje diep voor je af zou nemen!
H.gr. 80+

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Ik dacht eigenlijk dat Tachtigplusser je al via mijn 'sidebar' gevonden had en wees hem er daarom alleen maar op dat je weer iets moois had 'gepost'. Blijkbaar was dit toch zijn eerste (virtuele) ontmoeting met jou en de commune en ik kan me zijn verbazing en bewondering voorstellen!
Groet van schrvrdzs, die zoals je merkt niet alleen aan lees- maar soms ook aan schrijfbevordering blijkt te doen...

muizenoor zei

Hoi Aagje,
'De j.m. genieten met volle teugen', wilde ik zeggen, maar dat kan natuurlijk niet, hoewel het wel zo is. Hoe was de vergadering? Er zijn zeker wel wat flesjes burgemeester gemaakt, dan is het al snel laat.
Drooie rooie, klinkt grappig, bedankt hoor!
Groet, Anna

muizenoor zei

Hallo Tachtigplusser,
Ik bloos een beetje, dat komt door mooie woorden als 'articiteit', 'esprit' speel ik meteen door aan de j.m., die kunnen daar wel iets mee.
Met Schrijverdezes in de buurt gaat het bloggen zeker lukken, ik spreek uit ervaring. Bovendien weet ze erg veel van boeken en kaas.
Het rommelige met al die namen komt door de 2.0 cursus, in het begin was er chaos....
H. groet terug, Anna

muizenoor zei

Ha Schrijver,
Leuk dat andere mensen door jou aan het bloggen slaan. Je bent van alle markten thuis; ja, de prkmks is binnen! Wat een grappige ks met die grote zwarte kmn en hij smaakt heerlijk, de j.m. hebben er een noodlanding voor gemaakt.
Groet, Anna

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Het is nog maar één ander mens hoor en daar zal het wel bij blijven.
Ik vond die kmn gek genoeg juist nogal klein, maar dat zal een kwestie van perspectief zijn. En, realiseer ik me nu, ik weet eigenlijk helemaal niet hoe een kiem er gewoonlijk uit ziet. Dat zal jij in dtvdb beter weten. Gelukkig dat jullie hem lkkr vinden. Ik hou je op de hoogte als 'Marjolein' weer iets nieuw heeft op ksgbd.
Groet van schrvrdzs

schrijverdezes zei

nieuw + s

muizenoor zei

Ha Schrijver,
Ik zal eens proberen wat przdjs te laten ntkmn (je weet wel, van die bloeiende prblln), al is het tegenseizoens.
Dat is fijn van Mrjln. Als bosmuis kun je op ksgbd niet achterlopen natuurlijk.
Groet, Anna

p.s. Die zin 'Hoger dan de werkelijkheid staat de mogelijkheid' vind ik prachtig.

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Zou je ze dan als ze ontkiemd zijn zelf in de kaas kunnen stoppen?
Ik kom nu even iets minder bij Mrjln, want het is me weer even gelukt om brood te kopen bij Proef, maar daar moet je vroeg voor opstaan. Dat is het allerlekkerste brood dat ik ken, van het Vlaamsch Broodhuys. Maar bij Proef kun je weer geen kaas kopen (wel eten). Zo is het altijd wat.
Ja, die zin beviel mij ook. Jij & de commune maken hem meer dan waar, in vele opzichten.
Groet van schrvrdzs

muizenoor zei

Ha Schrijver,
Inmiddels denk ik dat ook de nieuwe kaasmogelijkheden niet op vier pootjes te tellen zijn; de j.m. googelde net rclks.
Proef ziet er gezellig uit en die Vlms boterhammen willen wij weleens proberen, hoe vroeg?
Ks eten ipv kopen; houden zo!
Groet, Anna
p.s. De commune deelt de eer met jou!

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Ik ben er nog niet achter wat rclks is. Misschien valt het me nog in. Is het lekker?
Vroeg is op zaterdag voor een uur of 10. Voor jullie juist laat denk ik? Of het door de week ook kan weet ik niet (het = brood kopen bij Proef).
Gedeelde eer is dubbele eer zeg ik altijd maar.
Groet van schrvrdzs
Wrd: lavax, soort pillen?

muizenoor zei

Ha Schrijver,
Klinker kopen? Eerst tanden poetsen. Vooralsnog is de rclks vrtl, ik heb 'm nog nergens gesnuffeld.
Bedoel je dat na 10n het brood op is? Ik zag dat de winkel al om 8 uur open is.
Lavax bestaat(!), je kunt ermee schoonmaken, als je zin hebt, in het voorjaar.
Groet, Anna
'zhraksh'

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Ja, ik wil wel graag een klinker kopen. Wat kost-ie? Tandenpoetsen heeft niet geholpen.
Proef is eigenlijk geen winkel, maar een restaurant, dus dat ze brood verkopen is een extraatje en het is snel op. In Haarlem en Amsterdam zijn winkels van het Vlaams Broodhuys, maar in R'dam niet. En dat terwijl het brood in de Spaanse Polder gebakken wordt! Hé, staan daar 's nachts de bibliobussen niet? Zou de chauffeur wel eens de geur van broodbakken ruiken?
Groet van schrvrdzs
p.s. In schoonmaken heb ik niet zoveel zin.

muizenoor zei

Ha Schrijver,
Dat ga ik dinsdag meteen aan de chauffeur vragen, misschien kan hij een brood voor ons meebrengen.
Schoonmaken hoeft niet, het is nog lang geen voorjaar.
Daar komt een klnkr, de 'u' en dan weet je het.
Groet, Anna

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Dank voor de klinker, ik denk inderdaad dat ik het nu weet:uoa, klopt dat? Ik zou nooit gedacht hebben dat je dat in kaas kon doen, maar het lijkt me eigenlijk best lekker. Waar is het te koop?
Dat zou mooi zijn, als de chauffeur brood van het VB voor jullie kon meebrengen. Ik heb wel 's gehoord dat ze bij de bakkerij aan speciale klanten wel eens iets verkopen, maar ik weet niet of dat waar is.
Ik ben blij dat ik nog niet hoef schoon te maken.
Groet van schrvrdzs

muizenoor zei

Ha Schrijver,
Ja, klopt! Klinkt zeker lekker en is te koop bij Klaverkaas in Noord-Holland (ik heb voor het gemak de klnkrs erin laten zitten), dat is ver weg, jammer genoeg.
Ik zal tegen de chauffeur zeggen dat hij speciaal moet zijn.
Groet, Anna

p.s. Ipv. rechtsboven kreeg ik onderaan de pagina het reaktiehokje. Komt dat door de lengte van de reakties? Het heeft inderdaad wel wat weg van een dode WC-rol.

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Hffdrp is natuurlijk ook in Noord-Holland, dus misschien een beetje in de buurt. Ik ga het zometeen googelen.
Dat de chauffeur speciaal is staat buiten kijf, ik denk alleen al aan de ballonvaart. Maar je weet maar niet of bakkers dat ook zo zien.
Bij mij staat het hokje ook onderdaan, ik vind dat niet echt logisch. 'Reageer als' is nu een keuzevakje met een pijltje. (En, toevoeging achteraf, het vakje voor het wrd verscheen pas toen ik op 'publiceren' had gedrukt, wat ik nu dus nog eens ga doen. Het lijkt wel of Blogger in een soort noodtoestand raakt, bij zoveel reacties! Misschien maken we nog mee dat we te lezen krijgen 'vol=vol'.)
Zouden onze teksten later ook in een grot gevonden worden? Misschien zijn de mensen dan inmiddels vergeten hoe je vliegtuigen bouwt en ontdekken het dan opnieuw.
VGVG, schrvrdzs