Want wat ook een ander zegt, er is kaas genoeg

vrijdag 27 augustus 2010

Een meeuw idtvdb


Hoewel er de laatste tijd niet zoveel gebeurt idtvdb, landde er vanmiddag (de meeste bosmuizen waren net wakker) een grote vogel in de dakgoot vhhvdb. "Een zilvermeeuw" zeiden de o.m. verbaasd. De k&p doken onder en de j.m. riepen "Karel!" Dat wisten ze nog uit Pluk van de Petteflet. De meeuw keek wat om zich heen en vloog even later weg. Hij had geen houten poot, dus het was Karel niet, maar wel familie. "Kriekèkè!" riep hij nog, als afscheid.
"Wat een dikke snavel had die meeuw, Anna," zeggen de j.m. terwijl ze een zilvermeeuw intikken op de laptop, "en z'n vleugels waren nog groter dan die van ons vliegtuig!" Dat klinkt raar, maar toch is het zo. De meeuw was zeker zo groot als een kip, maar niet zo rond. En kippen hebben kleinere vleugels, daarom zitten ze natuurlijk nooit op het dak.
Ik ga een kopje thee zetten en de k&p vertellen dat de tuin weer veilig is.

2 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Dag Anna,
Ja, zo'n meeuw is best groot. Goed dat de k&p snel wegdoken. Maar eten meeuwen wel k&p eigenlijk? Of alleen vis en resten uit vuilniszakken? Ik heb er in de vakantie in Zeeland wel eens eentje gezien die het in de gaten had dat de mensen uit het huisje naast ons even een vuilniszak buiten hadden gezet . Die meeuw riep er meteen een paar vriendjes bij en die waren er zogezegd als de kippen bij en in een minuut (of nog sneller) hadden ze de zak opengepikt. De mensen keken raar op toen ze hun zak even later wilden wegbrengen naar de container.
Groet, schrvrdzs

muizenoor zei

Ha Schrijver,
Denk je dat die meeuw kwam kijken of hier vuilniszakken waren? Daarom was hij zo snel weg, alles gaat hier in grote groene bakken met twee wieltjes eronder.
De j.m. zeggen net dat meeuwen graag vis lusten. Op Zandvoort eten ze mee met de mensen, daarom heten ze 'patatmeeuwen'. Er is zelfs een filmpje van. Verder eten meeuwen 'bodemdieren', dat is geen best nieuws voor de k&p! Ik zal het ze maar niet vertellen.
Groet, Anna
p.s. En patat is hier ook al niet! Best jammer...