Want wat ook een ander zegt, er is kaas genoeg

vrijdag 20 maart 2009

12.44: Equinox#3


Lammetje gegoogeld door de j.m..

Met de hele commune naar het verhaal van Persephone en Pluto luisteren is best te doen als het lentezonnetje zo heerlijk ddtvdb schijnt!
Een lentegroet aan iedereen die dit leest, wij vieren nog even door!

8 opmerkingen:

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Een lentegroet terug! Wat een leuk lammetje. Ik ken het verhaal van Persephone en Pluto niet. Staat het in Griekse mythen en sagen?
Wat deden jullie nog meer, behalve voorlezen/luisteren?
Groet, schrvrdzs
'pogyr', lijkt ook wel Grieks.

Aagje M zei

Ha Anna,

Daar krijg je nu een echt lentegevoel van van zo'n lammetje. Net als van de was buiten kunnen hangen vind ik.

Vrolijke groetjes

Aagje M (pleompag)

muizenoor zei

Ha Schrijver,
Persephone is de dochter van Demeter, de godin van de vruchtbaarheid. Als Pluto Persephone ontvoert naar de onderwereld is Demeter zo verdrietig dat er niets meer groeit en iedereen honger heeft. Dan grijpt oppergod Zeus in en hij beveelt Pluto Persephone te laten gaan, waardoor Demeter en alles om haar heen weer opbloeit. Maar Pluto heeft Persephone een granaatappel laten eten die maakt dat ze naar hem teruggaat, waarna Demeters tranen ervoor zorgen dat de aarde niets meer voortbrengt tot de volgende lente.
Het staat allemaal op bladzijde 11/12 van de Griekse mythen en sagen uit de oude doos, maar als je deel uit maakt van de bosmuizencommune idtvdb zit het verhaal tussen je oren.
Wat we nog meer deden? Nou, lentesoep eten met krdnkscrckrs en gefrituurde salieblaadjes met geraspte parmezaan. En 's avonds een vuurtje onder de o.k. met de podcast aan.
En hoe was jouw equinox?
Groet, Anna
p.s. Zo'n lammetje willen wij ook wel idtvdb!

muizenoor zei

Hoi Aagje,
Ja hè! De buurvrouw hangt de was ook buiten: theedoeken met ruitjes en lentefrisse aardbeien. In Afrika droogt de was zeker wel snel?
Groetjes, Anna
p.s. En ook jouw woord klinkt Grieks!

schrijverdezes zei

Ha Anna,
Bozbez had dat verhaal ook tussen haar oren en vertelde het me tijdens de afwas. Maar het jouwe is uitgebreider.
Aan mijn equinox was niets bijzonders te merken.
Heeft de buurvrouw weer nieuwe theedoeken gekocht?
Groet, schrvrdzs
'decero', ik geloof dat we nu op Latijn overgaan.

Aagje M zei

Hoi Anna,

Dat valt nog wel tegen met de was drogen in Afrika. In Uganda bij ons gastgezin werd alles met de hand gedaan en hadden ze dus geen centrifuge. Dat scheelt toch hoor. En in Botswana, bij mijn dochter, was wel een wasmachine met een soort van centrifuge. Maar daar hingen ze de was altijd binnen. ALs je het buiten hing had je kans dat het er de volgende dag niet meer hing. Bovendien was het winter toen ik daar was. (Nou ja, ik liep nog te puffen, maar toch)

Groet,

Aagje (tiotig)

muizenoor zei

Ha Schrijver,
Ja, nieuwe theedoeken met veelbelovende ruitjes!
Groet, Anna

muizenoor zei

Hoi Aagje,
Hier in de schuur staat nog een 'wringer'. Volgens de overlevering is dat een apparaat waardoor je de natte was droog draait. Tip voor Afrika!
Groet, Anna